Het debuut van Raceteam Wolters heeft plaats gevonden.

Zie onderaan de samenvatting een link naar de video van deze 3 races!

Tijdens de kwalificatie kreeg ik een ABS storing waardoor de auto tijdens het aanremmen heel instabiel word. Ik ben een paar keer bijna gespind maar wist de 9e tijd neer te zetten.

Vanwege het ABS probleem reed ik in de eerste ronden van race 1 voorzichtig omdat ik er heelhuids doorheen wilde komen. Tijdens de race heb ik nog wel iemand ingehaald en finishte als 12e.

Voor race 2 hebben we een andere bandenspanning geprobeerd om de achterkant stabieler te maken tijdens het remmen en wat meer vertrouwen krijgen. Tijdens de eerste ronden heb ik twee plaatsen verloren maar gedurende de race weer terug gepakt.

Voor race 3 wederom een andere bandenspanning en een volle tank om meer gewicht op de achteras te krijgen. Bij de start crashten twee jongens waardoor ik 10e lag. Gedurende de race wist ik nog iemand in te halen en bij een poging om de 8e plek over te nemen, stuurde mijn concurent de bocht in en kon ik niet harder remmen dan ik al deed en kruisten onze lijnen elkaar. Degene achter mij haalde mij weer in maar uiteindelijk ben ik als 10 over de finish gekomen.

Door een diskwalificatie en een aantal tijdstraffen ben ik 7e geworden in de uitslag van race 3 en 2e van de rookie’s met 8e plek in het algemeen klassement na de eerste 3 races. Naar verluid loopt er een onderzoek naar de wagen van de snelste rookie. Mag ik mezelf nog winnaar van de rookies noemen op mijn eerste racedag? Dat antwoord volgt nog!

Vind ik leuk: