Bedrijfsuitje Apeldoorn

Samenvatting Racepark Meppen 30 Augustus 2020

Wederom succes op de derde race-dag, op zondag 30 Augustus, van de Peugeot 206 GTI cup van 2020! Deze baan was nieuw voor mij maar desondanks kwalificeerde raceteam Wolters zich als 3e in een Peugeot en moest 2 BMW’s voor mij dulden die voor hun eigen kampioenschap streden.

Race 1: De start was super en voor bocht 1 kwam ik aan de binnenzijde langs de nummer 1 echter kon ik die net niet veroveren. Desondanks mocht ik niet klagen omdat ik een plek had gewonnen. Na een ronde werd de auto wat instabiel in bocht 1 waardoor ik weer werd ingehaald en terug lag op de 3e plek. De strijd om de leiding was soms heftig met enkele contactmomenten en hopende op een straf van mijn voorliggers of een crash, bleef ik op gepaste afstand mijn moment afwachten. Los van een waarschuwing vanwege vermijdbaar contact, werden er geen acties ondernomen en bleven zij ook op de baan. P3 was het resultaat.

Race 2: De start van de nummer 2 was zeer matig waardoor ik hem bij de start kon inhalen in bocht 1. Verder gebeurde er weinig noemenswaardigs in deze race en ik behield de 2e plek.

Race 3: De start was goed en ik kon de leider aardig onder druk zetten in de eerste ronde omdat hij werd opgehouden door de BMW’s. Echter toen zij het tempo te pakken kregen en weg liepen bij mijn directe concurrent, kon ik zijn tempo maar moeilijk volgen. Helemaal toen halverwege de race de regen met bakken uit de hemel kwam en ik met bijna geen profiel meer op de banden voor het eerst op zo’n natte baan reed, liep hij snel op mij uit. Ik reed met een redelijke voorsprong op de 2e plek totdat door een kerbstone, de stroom van de motor uit viel. Pas seconden later, kon ik de motor weer aan de praat krijgen maar hierdoor was ik wel teruggevallen naar de 5e positie. Ondanks dat resultaat een geweldige dag.