Na een hele lange winter, konden de leerlingen van ROC Aventus uit Apeldoorn en ik met de auto weer mee doen in de Peugeot 206 GTI cup in Zandvoort. Met een nieuw remsysteem en zonder voorbereiding of testdag waren wij tevreden met de 7e startpositie van de 29 deelnemers.

Race 1 startte ik voorzichtig om het nieuwe remsysteem te leren aanvoelen. Na wat plekken te hebben verloren bij de start, kwam ik als 9e over de finish maar door tijdstraffen van concurrenten eindigde ik toch als 7e.

In race 2 kon ik niet hetzelfde tempo van de kwalificatie terug vinden en reed ik in niemandsland maar verder was deze race min of meer een kopie van de eerste race.

In race 3 verloor nog meer tempo en tevens een plek. Vervolgens schatte ik een bocht verkeerd in waardoor ik door de hoge kerbstone knalde met een kromme schokdemper tot gevolg. De band liep aan waardoor ik rook in de auto kreeg en snelheid op de rechte stukken verloor. Hierdoor konden meerdere concurrenten mij inhalen waardoor ik als 11e over de streep kwam.

Het uiteindelijke dag resultaat werd daar echter niet door beïnvloed en zo was een mooie 7e plaats in de dag klassering een feit.

Vind ik leuk: