Samenvatting Superprix 22-8-2020

Wat een geweldige racedag was het weer!
Zie onderaan de samenvatting de link naar het onboard filmpje.

De verregende kwalificatiesessie zorgde voor een code 60 na 2 ronden. In die eerste twee ronden had ik al een redelijke tijd weten te klokken wat resulteerde in een 4e startplek voor race 1. Bij de start in race 1, kon ik in de eerste paar bochten de nr 3 inhalen. Na een ronde kon degene mij niet meer bijhouden en reed ik een eenzame race met uiteindelijk ruim 7,5 seconden voorsprong en een soortgelijke achterstand ten opzichte van de nrs 1 en 2.

De start van de tweede race was goed maar in het Scheivlak gleed ik met een ruime lijn door de bocht, kwam in het grind met twee wielen en een sprongetje zorgde voor stroomuitval. Ik kwam als laatste (38e) weer terug op de baan en bevocht een hele mooie inhaalrace. Halverwege viel de stroom nog een keer uit toen ik over een kerbstone reed in de Audi S bocht. uiteindelijk kwam ik als 19e over de streep.

Race 3 staat helaas niet op beeld omdat de batterij van de GoPro leeg was. het was eveneens een mooie inhaalrace van plaats 19 naar de 10e plek. De race werd stil gelegd met de rode vlag waardoor de volgorde van doorkomst van de voorgaande ronde gold en daarmee was ik race 3 12e geworden.

Vanwege mijn snelheid viel ik op en heeft de organisatie mij geboden om de auto te laten nameten. Bij de rollenblanktest bleek dat ik 1 pk boven het maximaal toelaatbare zat met als resultaat een diskwalificatie voor alle 3 de races. Het kampioenschap lijkt voor mij voorbij maar we gaan nog zo hoog mogelijk proberen te finishen.

https://www.youtube.com/watch?v=YBuDvbv_tco